Coronavirus Self-Employed

CORONAVIRUS SELF-EMPLOYED Регистрация Онлайн

Трябва да регистрирате или да активирате вашия GOV.UK акаунт, за да имате достъп до своя self assessment tax account ВЕДНАГА и да клеймнете self employment income support scheme без забавяне. Ако вече не сте го направили, действайте веднага, защото HMRC предупреждават, че процесът е доста дълъг и ще бъдат затрупани. Ако се опитате да си направите регистрация и системата не ви позволява да продължите, то най-вероятно вече имате такава и трябва да се премине през нов процес на изискване на потребителско име и код от HMRC, което ще доведе до допълнително забавяне!

Ако досега не сте се регистрирали, следвайте този линк: https://www.gov.uk/log-in-file-self-assessment-tax-return/register-if-youre-self-employed
Ако търсите вашия UTR, ще го откриете на всякакви писма от HMRC до вас, а също и на вашите self assessment tax returns.

Следвайте инструкциите на екрана ви и след като получите своя user ID, би трябвало да получите и активационен код по пощата. Обърнете внимание, че кодът е валиден само 28 дни и има expire date. Използвайте го, за да активирате акаунта си преди тази дата!

Ако вече имате акаунт, влезте в него и активирайте self assessment tax return секцията.
Ще имате право на облагаем грант в размер 80% от търговските ви печалби до максимум £2,500 на месец. Той ще бъде достъпен 3 месеца, но периодът може да бъде удължен.

Имайте предвид, че този грант е за хора, които са били SELF-EMPLOYED през 2018/2019, подали са self assessment преди 23/03/2020 И СА ВСЕ ОЩЕ SELF-EMPLOYED през 2019/2020.
Повече информация ще откриете тук: https://www.gov.uk/guidance/claim-a-grant-through-the-coronavirus-covid-19-self-employment-income-support-